Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is de houdbaarheid van de HYGENIQ® producten?

HYGENIQ® producten hebben een minimale houdbaarheid van ten minste 12 maanden. Eenmaal open blijven de HYGENIQ® producten 100% effectief voor minimaal 12 maanden.

De HYGENIQ® producten hebben kleur en geur. Van welke ingrediënten / base zijn die afkomstig?

De kleur en de geur van HYGENIQ® producten zijn van ecologische en / of biologisch afbreekbare oorsprong.

Waar worden de producten van HYGENIQ® gemaakt?

Alle HYGENIQ® producten worden ontwikkeld en geproduceerd in de HYGENIQ® R & D- en productiefaciliteiten in Enschede, Nederland.

Wie is HYGENIQ B.V.?

HYGENIQ B.V. is een Nederlands pionier bedrijf op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, productie en verkoop van veilige en groene schoonmaakoplossingen op de meest duurzame manier. Het heeft vele jaren ervaring met het leveren van reinigingsproducten aan klanten in Horeca & Restaurant, Voedingsmiddelenindustrie, Maintenance & Facility-industrie, Gezondheidszorgindustrie etc. in Nederland.

Hoeveel producten biedt HYGENIQ® aan op de consumentenmarkt en voor welke toepassingen?

HYGENIQ biedt 28 producten (SKU's) voor de consumentenmarkt. Die zijn voor General indoor cleaning (5 SKU's), Badkamer / Toiletschoonmaak (4 SKU's), Keukenreiniging (3 SKU's), Problemen oplossers (7 SKU's), Auto onderhoud (4 SKU's) en Outdoor & Garden Cleaning (5 SKU's)

Waarom zijn producten van concurrenten zo goedkoop?

Chemisch gebaseerde reinigingsproducten zijn meestal gemaakt van goedkope en giftige grondstoffen. Die zijn goedkoop om aan te kopen en goedkoop om te produceren. HYGENIQ® producten bestaan ​​individueel uit ten minste 10 bio-gebaseerde ingrediënten die speciaal zijn geformuleerd om de 100% effectieve, 100% veilige en 100% eco-claims van de HYGENIQ-productpropositie te creëren.

Let bij het vergelijken van prijzen op de dosering (concentratie). HYGENIQ® producten zijn sterk geconcentreerd en extra krachtig.

Er is ook een verschil in prijs tussen Ready To Use (RTU) versus Geconcentreerde reinigingsproducten. Klaar voor gebruik (RTU) zoals de naam al zegt, geeft het gemak en gebruiksgemak voordelen die een prijskaartje hebben ten opzichte van de geconcentreerde schoonmaakproducten.

Desinfecteren HYGENIQ® producten ook?

HYGENIQ® promoot geen eindeloze desinfectie van allerlei soorten oppervlakken. Goede bacteriën zijn in feite erg nuttig en spelen een essentiële rol in de gezondheid van de mensheid. Door oppervlakken te reinigen met HYGENIQ® producten blijft er een gezond evenwicht bestaan. Echter, op kritieke plaatsen waar potentieel schadelijke bacteriën voorkomen, zoals toiletten en badkamers, is er een reinigingscomponent in onze producten ingebouwd

Wat betekent 100% Ecologisch?

- Op BIO gebaseerde compositie;
- 100% biologisch afbreekbaar;
- 100% hernieuwbare componenten;
- Niet ecotoxisch;
- Duurzame verpakking.

Producten

Met betrekking tot het Troubleshooter reeks, hoe lang zijn die producten nog steeds 100% effectief als u de fles / spray eenmaal hebt geopend?

Zodra de (spray) fles van de HYGENIQ® probleemoplossers is geopend, blijven ze gedurende ten minste 12 maanden 100% effectief.

Wat zijn de 3 belangrijkste voordelen van HYGENIQ® 3-in-1 Allesreiniger?

(1) reinigt, (2) voedt en (3) beschermt het oppervlak tegen terugkerende vervuiling 

Wat zijn de 2 belangrijkste voordelen van de HYGENIQ® 2-in-1 Beeldschermreiniger?

Het (1) reinigt -zonder overblijfselen van eventuele resten- en (2) beschermt het scherm tegen terugkerende vervuiling als gevolg van de antistatische formulering van het product.

Hoe weet u dat de HYGENIQ® Vloerreiniger en HYGENIQ® Vloer & voegreiniger zeer geconcentreerd zijn?

Je hebt maar 1 deel HYGENIQ® Vloerreiniger nodig om het te mengen met 50 delen water. Hetzelfde geldt voor de HYGENIQ® Vloer & voegreiniger.

Voor welk type vloeren kunt u de HYGENIQ® Vloerreiniger gebruiken?

HYGENIQ® Vloerreiniger is zeer geschikt voor gebruik op alle waterbestendige harde vloeren.

Waarom biedt HYGENIQ® alleen een Vloerreiniger en een Vloer & Voegreiniger? Andere merken bieden een speciale vloerreiniger voor bijna elk specifiek type vloer?

Onze producten zijn ontwikkeld om effectief en veilig te werken op alle soorten waterbestendige vloeren. Door onze veilige samenstelling vormt het geen enkel risico voor een oppervlak en hoeft het niet te worden gekarakteriseerd voor een specifiek soort vloer.

Op welk type vloer kunt u de HYGENIQ® Vloer & voegreiniger gebruiken?

HYGENIQ® Vloer & voegreiniger is zeer geschikt voor gebruik op alle waterbestendige harde vloeren met voegen.

Waar kunt u de HYGENIQ® ontkalker gebruiken?

De HYGENIQ® Ontkalker is zeer geschikt voor gebruik op gootstenen, kranen, waterkokers en koffiemachines.

Waarom is de Sticker Residu Remover van HYGENIQ® eenvoudig te gebruiken?

In vergelijking met producten van concurrenten op de markt, zit de HYGENIQ® Sticker Residu Remover in een gebruikersvriendelijke pompspray. Het is, in tegenstelling tot de meeste producten, niet-rokend en veilig en mild voor de huid, dus is er geen speciale behandeling en bescherming nodig.

Wat maakt de inkt & graffitireiniger van HYGENIQ® uniek?

De HYGENIQ® Inkt & graffitireiniger is extra krachtig, zonder enige gevaarlijke classificatie, wat betekent dat het volledig veilig en mild voor de huid is. Daarom is er geen speciale tijdrovende handeling of bescherming nodig wanneer u het product gebruikt.

Waar kunt u de HYGENIQ® vlekken verwijderaar gebruiken?

De HYGENIQ® vlekkenspray elimineert allerlei soorten vlekken, zoals koffie, chocolade, vruchtensap, etensresten en vettige afzettingen van een breed scala aan stoffen, zoals tapijten en stoffering.

Waar kunt u de HYGENIQ® nare geurtjes verwijderaar voor gebruiken?

De HYGENIQ® nare geurtjes verwijderaar is een luchtverfrisser die stank en vieze geuren verwijdert. Het is ideaal voor gebruik in een aantal huishoudelijke toepassingen. Het werkt op vuilnisbakken, (sport) schoenen, sigarettengeur, voedselgeur en huisdieren gerelateerde geur etc.

Wat is de dosering van de 3-IN-1 Auto Shampoo van HYGENIQ®?

Meng één deel van de HYGENIQ® 3-in-1 Auto Shampoo en 50 delen water (1:50)

Wat zijn de 3 belangrijkste voordelen van de HYGENIQ® 3-in-1 Auto Shampoo?

Het is een zeer geconcentreerde autoshampoo die de auto reinigt en dankzij de ingebouwde wax en beschermende eigenschappen ook de auto beschermt en beschermt tegen herhaaldelijk vuil.

Waarom wordt de HYGENIQ® Car Wax 3-in-1 Easy Car Wax genoemd?

Het (1) glanst, (2) voedt en (3) beschermt de auto tegen herhaald vuil.

Hoeveel ramen kunnen er met één spuitfles HYGENIQ® Autoruitreiniger gereinigd worden?

200 vensters (standaardformaat).

Wat is het teken dat de oxidatiereductie werkt wanneer de velgenreiniger van de HYGENIQ® wordt toegepast?

De ingebouwde kleurwissel indicator (paars) bewijst dat het product werkt.

Wanneer moet u de HYGENIQ® BBQ-reiniger gebruiken voor de beste resultaten?

De HYGENIQ® BBQ-reiniger krijgt het beste resultaat als de BBQ warm is maar niet te heet.

Wat is de dosering van Terras aanslagreiniger van HYGENIQ®?

Meng een deel van de HYGENIQ® Terras aanslagreiniger met 5 delen water (1: 5)

Wat is het verschil tussen de HYGENIQ® Tuinmeubel aanslagreiniger en de HYGENIQ® 3-in-1 Tuinmeubelreiniger?

De HYGENIQ® Tuinmeubel aanslagreiniger is voor het verwijderen van buitenaanslag en atmosferische vervuilingen van parasols, schermen, tuinmeubilair, bekleding etc., terwijl de HYGENIQ® 3-in-1 Tuinmeubelreiniger een universele reinigingsspray is met beschermende eigenschappen voor alle harde wasbare oppervlakken in de buitenruimte, zoals plastic tuinmeubelen van aluminium, riet, rotan, polyhout en metaal.

Beschermt de 3-in-1 roestvrijstalen reiniger ook het schoongemaakte oppervlak om opnieuw vingerafdrukken te maken? Zo ja, hoe lang gaat deze beschermlaag mee?

Ja, dit product is in feite ontworpen om dit te doen. Het laat een langdurige bescherming tegen vingerafdrukken en een diep glanseffect achter. Het effect duurt tot enkele weken, afhankelijk van de manier en de frequentie waarop het oppervlak wordt gebruikt of aangeraakt. Tevens word het effect verkort wanneer de oppervlakte schoon wordt gemaakt met een ander schoonmaakmiddel.

Voor hoeveel vierkante meter is één fles HYGENIQ® Steenimpregneer (750 ml)?

Eén fles is voor 3-20 m2, afhankelijk van hoe het product is aangebracht (Roller of borstel) en hoeveel er van het product wordt aangebracht (het beste is twee dunne lagen). Tevens speelt het vochtabsorptievermogen van de stenen een rol.

Hoe komt het dat mijn HYGENIQ product iets van kleur is veranderd of dat de kleurtoon iets anders is dan het vorige product?

Onze grondstoffen zijn bio-based en onder andere gemaakt van plant-en snoeiafval. Dit heeft door het jaar heen geen constante kleur. Bladeren zijn in de lente groen en in de herfst bruin. Dit beïnvloed bij sommige producten de kleurtoon door het jaar heen. Dit heeft geen invloed op de werking van het product! De effectiviteit blijft constant. 

Op welke type oppervlakten kunnen de toiletreiniger, kalkreiniger, badkamerreiniger en douchereiniger niet worden gebruikt?

Doordat deze producten een ontkalkende werking hebben kunnen deze niet gebruikt worden op oppervlakten die gevoelig zijn voor zuren, zoals: marmer of Belgisch kalksteen.

Waarom moet de RVS reiniger eerst getest worden op een kleiner oppervlakte?

Een RVS reiniger heeft een sterk ontvettend effect. Hierdoor kan het werken als sticker- en of inkt verwijderaar. Hierdoor is het van belang eerst een klein stukje van de oppervlakte te behandelen mocht er tekst aanwezig zijn voordat de hele oppervlakte wordt behandeld.

Op welke stoffen kan de vlekkenspray veilig gebruikt worden?

Op Katoen en Polyester

Effectiviteit

De producten van HYGENIQ® zijn gemaakt van ecologische en bio-gebaseerde ingrediënten. Werken ze net zo effectief als reinigingsproducten op basis van chemicaliën?

HYGENIQ® producten zijn minstens zo effectief als -niet beter dan- de schoonmaakproducten op basis van chemicaliën

Werken HYGENIQ® producten even snel als reinigingsproducten op basis van chemicaliën?

Over het algemeen werken de HYGENIQ-producten net zo snel als chemische schoonmaakproducten. Sommigen van hen hebben (indien aangegeven) een iets langere incubatietijd nodig.

Hoe lang zullen oppervlakten van de stenen of poreuze stenen bij het juiste gebruik van de HYGENIQ® Steen impregneer water-, vuil- en algen afstotend blijven?

Bij juiste toepassing kan het effect tot 10 jaar duren.

Wat betekent 100% effectief?

- HYGENIQ® producten zijn minstens zo effectief als -niet beter dan- de schoonmaakproducten op basis van chemicaliën;

- De HYGENIQ producten zijn vele jaren getest en gebruikt door professionele gebruikers;

- De HYGENIQ producten hebben een ultra geconcentreerde formule en zijn zuinig in gebruik;

- Productontwikkeling door een wetenschappelijk onderbouwd R & D-programma.

Veiligheid

HYGENIQ® beweert dat haar producten "veilig en mild voor de huid" zijn - wat is de pH-waarde van de HYGENIQ® producten?

HYGENIQ® producten zijn allemaal zacht voor de huid en veroorzaken geen irritatie of andere allergische reacties. Over het algemeen bevinden ze zich in een neutraal pH-bereik, waar de mild zure cellen geen schade aan de huid veroorzaken door het speciale veilige ontwerp.

HYGENIQ® beweert dat haar producten veilig zijn. Wat gebeurde er als het per ongeluk in mijn ogen terecht kwam? Of een beetje per ongeluk in mijn maaltijd spuiten? Of drinkt mijn kind per ongeluk een deel ervan?

Hoewel het niet waarschijnlijk is dat HYGENIQ® producten enige schade veroorzaken, raden wij u toch aan uw oog grondig te wassen met schoon water of wanneer ingeslikt om uw mond te wassen en een paar glazen water te drinken. Contact met een arts zou alleen worden geadviseerd in het onwaarschijnlijke geval van resterende irritatie, misselijkheid of pijn.

Ik zie altijd gevarenpictogrammen op de verpakkingen van alle reinigingsproducten op de markt en er staan geen pictogrammen op de labels van HYGENIQ®, is dat goed of slecht?

Het plaatsen van gevaren pictogrammen op de product labels van HYGENIQ® is niet nodig omdat HYGENIQ-producten geen risico vormen voor uw gezondheid, uw eigendom of het milieu. In feite is dit een heel goede zaak.

Wat betekent 100% Veilig?

- Veilig voor mens en dier;
- Geen gevaarlijke chemicaliën;
- Veilig en mild voor de huid;
- pH neutraal bereik;
- Geen giftige of schadelijke dampen;
- Geen hazmat-pictogrammen op verpakking;

- Geen beperkingen voor behandeling, opslag en transport.

Op welke ondergrond kan de BBQ reiniger en Oven & Grill reiniger gebruikt worden?

Een BBQ en Oven & Grill reiniger bevat actieve stoffen die aminozuren (eiwitten) en vetten afbreken om achtergebleven etenswaren te verwijderen. Daarom is het belangrijk dat de BBQ of oven op een stenen ondergrond staat en dat het product niet in contact komt met materialen die uit eiwitten en vetten bestaat.

Techniek

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn levende niet-schadelijke micro-organismen die ook in de natuur voorkomen. Deze micro-organismen zijn nuttige bacteriën voor mens en dier en zijn dankzij een ongelooflijke technische ontwikkeling nu bruikbaar voor veilige reinigingsproducten

Wat zijn de voordelen van de Probiotische technologie in de producten van HYGENIQ®?

In de producten van HYGENIQ ondersteunen de probiotica het verwijderen van zichtbaar vuil op een effectieve manier, maar stoppen ze daarna niet met hun werk. Na het verwijderen van het vuil, blijven de goede bacteriën werken door te penetreren in ontoegankelijke oppervlakken en verbruikende (onzichtbare) vuil die, onder andere, vervelende geuren veroorzaakt. Als gevolg keren voegen terug naar hen oorspronkelijke kleur en worden diepe vlekken geëlimineerd.

Ze verminderen ook de activiteit van schadelijke bacteriën aanzienlijk. Dus naast het feit dat deze goede bacteriën nuttig zijn voor het milieu, hebben de probiotische reinigingsproducten van HYGENIQ® een extra hygiënische werking in vergelijking met andere gewone reinigingsproducten.

Zijn Probiotica veilig?

Ja, de Probiotica van HYGENIQ® zijn in feite erg veilig. Ze leven in en op mensen en zijn overal in de natuur om ons heen.

Welke HYGENIQ-producten bevatten Probiotische technologie?

Vloer & Voeg reiniger, Badkamer reiniger, Keuken afvoerreiniger & de nare geurtjes verwijderaar.

Welke technologie biedt een continu reinigend effect bij de keuken afvoerreiniger van HYGENIQ®?

Deze unieke technologie heet PCHT (Probiotic Cleaning and Hygiene Technology)

Welke technologie heeft de HYGENIQ® nare geurtjes verwijderaar die zorgt voor het langdurige effect van het product?

Het bevat een 100% bio-gebaseerde geur-eliminerende technologie die de slechte geuren echt neutraliseert. Deze technologie is effectief tegen een breed scala van huishoudelijke en industriële kwalijke geuren.

Verpakking

Wat is er uniek aan de combi-schuim / sprayfles van de HYGENIQ® producten?

Het is een fles met zowel een schuim- als een sprayfunctie. De schuimfunctie moet worden gebruikt om een ​​langere contacttijd te creëren bij gebruik op verticale oppervlakken of bij het richten op specifieke gebieden, waar de sproeifunctie kan worden gebruikt om snel grotere oppervlakken te bedekken.

Wat is er uniek aan de HYGENIQ® spuitfles?

Er wordt geen gevaarlijk en ongezond drijfgas gebruikt – de HYGENIQ®-spray gebruikt alleen schone lucht. In tegenstelling tot conventionele spuitbussen, waar drijfgassen ongeveer 2/3 van de inhoud van de fles innemen, bevat de HYGENIQ®-spray een 100% zuiver product. Het is niet nodig om de HYGENIQ®-spray voor gebruik te schudden - het product blijft gelijkmatig verdeeld, zelfs zonder schudden. Het werkt ook 360 graden in iedere hoek om moeilijk toegankelijke gebieden te bereiken.

Wat is er uniek aan de fles van de 2-in-1 toiletreiniger?

In tegenstelling tot andere flessen is het mogelijk om onder de toiletrand te reiken tot aan de laatste druppel van de reinigingsvloeistof. Door de speciale doseerkamertechnologie in de fles is er geen verspilling van productgebruik.

Uit welk materiaal bestaan de verpakkingen van HYGENIQ®?

De 750 ml, 500 ml en 150 ml (pumpspray) verpakking van HYGENIQ zijn gemaakt van PCR materiaal. De 185 ml evosprays zijn gemaakt van Virgin materiaal.

Wat zijn PCR verpakkingen?

PCR is een afkorting van Post Consumer Recycled. PCR verpakkingen zijn dus gerecyclede producten die gemaakt zijn van hergebruikte grondstoffen uit huishoudelijk of bedrijfsafval. 

Waarom zijn de HYGENIQ verpakkingen van PCR materiaal duurzaam?

Voor onze PCR verpakkingen wordt geen gebruik van fossiele grondstoffen gemaakt. Alle grondstoffen zijn gerecycled en hebben al een levenscyclus achter de rug. Daarnaast zorgt het voor een vermindering van CO2 uitstoot, verkleint het de afvalberg en zorgen we ervoor dat de oceanen schoner blijven. 

Bij welk afval scheidt u onze PCR verpakkingen?

Bij het plastic afval

Zijn PCR verpakkingen schoon en veilig?

Het PCR materiaal dat wordt gebruik voor onze verpakkingen wordt nauwkeurig voorbehandeld en gezuiverd. Het is volledig en tevens gecertificeerd om voedingsmiddelen in te mogen verpakken. 

Alle verpakkingen en sluitingen van de HYGENIQ producten zijn recyclebaar maar wat houdt dit precies in?

Al onze verpakkingen kunnen na gebruik weer volledig worden omgezet in PCR materiaal. Daar kunnen wij onze verpakkingen weer van maken dus het past erg goed in onze circulaire Cradle2Cradle filosofie. 

Kunnen PCR verpakkingen ongelimiteerd gerecycled worden?

Het materiaal verarmt door het recycleprocess waardoor gemiddeld genomen de verpakkingen 6 tot 7 keer kunnen worden verwerkt. Voor onze professionele producten gebruiken we verpakkingen van 100% hernieuwbaar plant-based materiaal dat ook goed recyclebaar is. Hierdoor brengen we nieuw materiaal in de recycle keten waardoor de verarmingen van de materialen wordt tegengegaan. Hiermee sluiten we de circulaire keten en maximeren we onze Cradle2Cradle filosofie. 

De verpakkingen van de HYGENIQ evosprays zijn gemaakt van Virgin materiaal, wat betekent dit?

Virgin verpakkingen zijn gemaakt van aardolie. Het is van nieuw materiaal dat na gebruik gerecycled kan worden in PCR materiaal. 

Waarom maakt HYGENIQ gebruik van Virgin materiaal bij de evosprays?

Een evospray is een spuitbus onder druk. Het is wettelijk voorgeschreven dat een spuitbus onder druk van Virgin materiaal moet worden gemaakt. Hierin is helaas geen andere keuze mogelijk.

Wat is er duurzaam aan de evospray van HYGENIQ?

Normaal bevatten spuitbussen milieugevaarlijke en giftige drijfgassen. HYGENIQ heeft de drijfgassen in alle evosprays vervangen voor schone lucht. Dit is niet alleen veel gezonder maar ook veel beter voor het milieu. Daarnaast wordt bij de productie van de evospray veel CO2 bespaard. 

Bij welk afval scheidt u Virgin verpakkingen?

Bij het plastic afval.

Vragen? Neem contact op!

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.

Sluiten

Vanaf nu te koop

Online en in de winkel bij

Ga naar de webshop