Wat zijn probiotica?

24-09-2019

Probiotica zijn voor mens en dier nuttige bacteriƫn. Probiotica zitten bijvoorbeeld ook in drankjes en yoghurtjes als Yakult, Vifit, Activia en Actimel waaraan speciale melkzuurbacteriƫn zijn toegevoegd. Deze probiotica zijn extra gezond en ze bevorderen de darmwerking en spijsvertering.

Probiotica zijn door innovatieve technische ontwikkelingen nu ook inzetbaar in de unieke veilige reinigingsmiddelen van HYGENIQ. Anders dan bij traditionele schoonmaakproducten verwijderen ze effectief het onzichtbare vuil. Daarnaast gaan de goede bacteriĆ«n een stap verder en verminderenĀ ook aanzienlijk de werking van schadelijke bacteriĆ«n. Het kan eigenlijk gezien worden als het spelletje Pacman. Wanneer het schoonmaakproduct wordt gebruikt is de eerste werking gelijk aan een 'normaal' product maar eet de probiotica daarna alle achtergebleven vervuiling op waardoor het oppervlak poriĆ«n-diep schoon wordt. Probiotische schoonmaakproducten zijn niet schadelijk voor mens, dier en milieu en maken ook nog eens veel grondiger schoon omdat het langer door blijft werken.

Doordat er nuttige bacteriƫn achterblijven, stopt het effect niet na de schoonmaakbeurt. Probiotisch schoonmaken werkt hierdoor langduriger en zorgt ervoor dat het risico op de groei van nieuwe schadelijke bacteriƫn en schimmels sterk wordt verminderd.

Omdat probiotica vuil tot diep in een oppervlak verwijderd worden voegen van badkamertegels en andere vloeren dieper en beter gereinigd dan met normale schoonmaakmiddelen. Door vuil donker geworden voegen worden letterlijk weer helder en fris. Na een schoonmaakbeurt blijven de goede bacteriĆ«n nog een paar dagen doorwerken en zorgen ze ervoor dat de voegen en tegels schoon blijven. Dit is niet mogelijk met de huidige generatie ā€˜traditioneleā€™ schoonmaakmiddelen. Door de werking van probiotica wordenĀ ook nare geuren verwijderd en voorkomen, zoals op toiletten en in andere vochtige ruimtes.

De producten van HYGENIQ die probiotica bevatten zijn de: Vloer & Voegreiniger, Badkamerreiniger, Keukenafvoer Reiniger en de Nare Geurtjes verwijderaar.

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.

Sluiten

Vanaf nu te koop

Online en in de winkel bij

Ga naar de webshop