Maak jouw tuin en terras zomerklaar!

09-04-2019

Met de zomer in het vooruitzicht en het ingaan van de zomertijd, denken we ook aan de grote schoonmaak. Nu we onze tuin en ons buitenterras steeds meer zien als een verlengstuk van onze leefruimte, ontsnappen deze natuurlijk niet aan de grote schoonmaak! Het terras maar ook een eventuele oprit nemen hierbij een belangrijke plaats in. Logisch, want beide bepalen meteen het uitzicht van jouw woning. De afgelopen wintermaanden hebben zij het zwaar te verduren gehad. Hoe maken we ons terras, onze tuin en onze oprit klaar voor de zomer en maken we er weer echte blikvangers van?

Vriestemperaturen, sneeuw, ijs en regen deden afgelopen winter weer grondig hun werk. Willen we de eerste zonnestralen pakken en heerlijk genieten in onze tuin nu de zomer langzaam op gang komt, dan moeten ons terras en onze tuinmeubelen, tuin en oprit tijdig grondig aangepakt worden. Een van de grootste gevolgen van een grillige winter is de vorming van groene aanslag. Die zet zich bij voorkeur vast op de cementvoegen van onze tuinklinkers. Waar water op ons terras of onze tuinmeubelen is blijven staan, ontstaat al snel een wazige en groene sluier. Krachtige schoonmaakmiddelen zijn nodig om dit van de klinkers, tuinmeubelen en het terras te krijgen. Vaak worden er dan krachtige chemicaliën gebruikt maar wordt er niet bij stilgestaan dat deze agressieve middelen nu direct in onze tuin en dus de natuur terechtkomen! Alles wat groeit en bloeit in de tuin krijgt een lading bijtende stoffen over zich heen of het wordt weggespoeld in het gazon. De tuinmeubelen en stenen beschadigen doordat je het bovenste laagje eraf “schroeit” samen met de groene aanslag en het vuil. Het gebruik van een hogedrukreiniger versterkt dit proces, het bovenste laagje van de tegels wordt eraf geschuurd. De tegels worden steeds dunner, beschadigen en de agressieve giftige stoffen trekken in de aarde. Tevens zal de groene sluier na enkele weken weer zichtbaar worden, zeker wanneer het weer regent.

Dit kan ook anders! Door biologisch afbreekbare producten te gebruiken zal er geen schade aangericht worden, zal jouw tuin de hele zomer in groei en bloei staan en zullen jouw tuinmeubelen en tegels de hele zomer schoon zijn! Door onze 100% effectieve, 100% veilige en 100% ecologische outdoor-schoonmaakmiddelen zijn jouw tuin, tuinmeubelen, terras en tegels de hele zomer gebruiksklaar! Door de beschermende coating en de reinigende, voedende en beschermende werking zal her bevuiling worden voorkomen. Groene aanslag en algengroei zullen op een veilige en ecologische wijze van jouw terras, tuinmeubelen en bestrating worden verwijderd. Schrobben en spuiten is niet nodig, alleen een iets langere inwerktijd is vereist. Alle HYGENIQ producten zijn veilig en mild voor de huid en bevatten geen giftige of schadelijke dampen. Maak kennis met de HYGENIQ outdoor producten: BBQ-reiniger, 3-in-1 Tuinmeubel reiniger, Tuinmeubel aanslagreiniger, Terras aanslagreiniger en Steenimpregneer. Binnenkort in jouw supermarkt of winkel en nu al verkrijgbaar in een OUTDOOR-combipack op Bol.com!

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.

Sluiten

Vanaf nu te koop

Online en in de winkel bij

Ga naar de webshop