Groene duurzame kerst

04-12-2019

De kerstgekte zit al een tijdje bij veel mensen in hun hoofd en nu de Sint weer op zijn boot terug naar Spanje is kan de kerst eindelijk echt beginnen. Dit betekent dat alle lampjes, kransjes, kerstballen en noem het maar op weer tevoorschijn kunnen worden gehaald.
Maar heb je er wel eens aan gedacht om jouw kerst dit jaar iets duurzamer in te richten? Dan willen wij je graag in deze blog een paar makkelijke tips geven.

Kerstboom adopteren

Laten we beginnen met misschien wel één van de belangrijkste dingen in huis tijdens de kerst, “de kerstboom”. De kerstboom is toch één van de dingen die iedereen graag zo snel mogelijk in huis heeft. Ieder jaar verdwijnen er weer miljoenen kerstbomen in de verbrandingsovens. Dit is niet goed voor het milieu en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Tegenwoordig zijn er namelijk diverse bedrijven waar je een kerstboom kan adopteren. Via deze websites kun je een kerstboom bestellen, deze wordt dan geleverd en na de kerst wordt die weer opgehaald en terug geplant in een groot weiland. Het leuke aan het adopteren van een kerstboom is dat je dezelfde kerstboom het jaar erop zo weer kan adopteren.

Kerstboom adopteren

Duurzame kerstverlichting

Een kerstboom zonder verlichting en versiering is geen kerstboom. Tegenwoordig zijn er genoeg opties om je kerstboom op een duurzame wijze te versieren. In plaats van kerstverlichting met gloeilampjes is het duurzamer om LED verlichting te gebruiken. Dit verbruikt een stuk minder stroom wat dus beter voor het milieu is.
Mocht je de kerstversiering die je in huis hebt liggen nog mooi vinden, dan kan je die natuurlijk zo weer gebruiken. Het is ook een leuk duurzaam idee om zelf kerstversiering te maken van kartonnen doosjes. Hiervoor staan hele leuke ideeën op Pinterest. Maar wil je dan toch andere kerstversiering dan de afgelopen jaren dan zou je ook is bij een tweedehandswinkel of kringloopwinkel kunnen kijken voor leuke kerstversiering.

Milieuvriendelijke kerstwensen

De afgelopen jaren worden er een stuk minder kerstkaarten verstuurd wat resulteert in veel minder CO2 uitstoot. Als je toch graag een geprinte kerstkaart wil versturen kies dan een kerstkaart die gemaakt is van gerecycled, biotop of FSC papier. Dit kun je met of zonder kerstversiering online bestellen of in een winkel met kunst- en kantoorbenodigdheden kopen. Een E-card mailen kan natuurlijk ook en levert zo’n 200 keer minder CO2-uitstoot op dan het verzenden van een papieren kaart.

Schoonmaken na kerst(diner)

Na de kerstdiners en alle familie en vrienden die op bezoek zijn geweest moet er ook worden schoongemaakt. Dit kan op een 100% ecologische wijze met de schoonmaakmiddelen van HYGENIQ. Voor al jullie schoonmaakproblemen hebben wij een oplossing.
Misschien staat tijdens de feestdagen de gourmetset wel bij jullie op tafel. Het gourmetstel ziet er aan het einde van de avond vaak uit als een slagveld. Dit is gemakkelijk schoon te maken met de Oven & Grillreiniger van HYGENIQ. Gourmetten is lekker en gezellig, maar die nare geur daarna is erg onaangenaam. Het is natuurlijk altijd verstandig de afzuigkap aan te zetten of het raam een stukje open te zetten wanneer je gaat gourmetten. Dit is alleen niet altijd voldoende. Verwijder de gourmetgeur gemakkelijk met de Nare Geurtjes Verwijderaar van HYGENIQ.
Voor de koks onder ons die tijdens de kerst een heel diner in elkaar flansen is de Keukenreiniger van HYGENIQ geen overbodige luxe. Mocht je nu zelf een diner gaan maken, kook dan eens vegetarisch want dat is weer veel beter voor het milieu.  

Wij hopen dat jullie wat aan deze tips hebben gehad over hoe je duurzaam kerst kan vieren en wensen jullie alvast fijne groene feestdagen!

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.

Sluiten

Vanaf nu te koop

Online en in de winkel bij

Ga naar de webshop