HYGENIQ® is de eerste Nederlandse ontwikkelaar en producent met een Cradle to Cradle™ GOLD certificering

27-03-2019

HYGENIQ® is de eerste Nederlandse ontwikkelaar en producent van milieuvriendelijke en veilige reinigingsproducten met een Cradle to Cradle ™ -certificering op GOLD-niveau. Een Cradle to Cradle™ certificering is onafhankelijk en staat voor authentiek circulair ontwikkelen en produceren.

Om in aanmerking te komen voor een certificaat, vindt door een onafhankelijke vanuit het Cradle to Cradle™ instituut geaccrediteerde organisatie, een toetsing plaats op de volgende vijf criteria:

  • Gezondheid van de gebruikte materialen en componenten;
  • Hergebruik van materialen en componenten;
  • Gebruik van hernieuwbare energie en reductie van CO2;
  • Gebruik van water en management van afvalstromen;
  • Sociale rechtvaardigheid in de keten.

Een product krijgt een prestatieniveau voor elke categorie: Basic, Bronze, Silver of Gold. Om de twee jaar moeten producenten daarbij hun producten continu verbeteren om zodoende deze producten te kunnen her-certificeren.

Cradle to Cradle Certified™ is de enige wereldwijd geldende duurzaamheidcertificering en wordt door vele toonaangevende merken, organisaties en instellingen erkend.

HYGENIQ® is hiermee één van de slechts 96 bedrijven over de hele wereld met certificering op dit niveau en daar zijn we natuurlijk erg trots op. Meer weten over deze certificering of HYGENIQ®? Lees er dan meer over op de officiële Cradle to Cradle certified website of op www.hygeniq.com

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.

Sluiten

Vanaf nu te koop

Online en in de winkel bij

Ga naar de webshop